Warmtepompen

Warmtepompen en duurzaamheid

De warmtepomp is het product van de toekomst. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van duurzame installaties, waarvan de warmtepomp een belangrijk onderdeel is. Er zijn verschillende type warmtepompen die wij adviseren, afhankelijk van uw wensen. Voordat wij een duurzame installatie aanleggen, inventariseren wij deze wensen. Vervolgens ontwerpen we de installatie op maat. Wij zijn via de BRL6000 gecertificeerd om duurzame installaties als warmtepompen aan te leggen.

Brongebonden warmtepomp

Een brongebonden warmtepomp onttrekt warmte aan de grond en geeft deze binnen af. Voor een optimale werking, wordt er een diepe bron in de grond geslagen. Des te dieper de bron is, des te warmer de temperatuur, waardoor een diepere bron efficiënter en zuiniger werkt. Het voordeel van een brongebonden warmtepomp, is dat deze niet afhankelijk is van de buitentemperatuur. Het rendement van deze warmtepomp is dus gegarandeerd, ook op koude dagen. In de zomer wordt de bron gebruikt om het huis te koelen. Een brongebonden warmtepomp vraagt een grotere investering dan andere typen warmtepompen, omdat de bron geslagen moet worden. Voor brongebonden warmtepompen werken wij met de merken Stiebel Eltron en Viessmann.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt met een buitenunit warmte aan de buitenlucht en geeft de warmte af aan de vloerverwarming, wandverwarming of convectoren. . Een lucht-water warmtepomp heeft meer energie nodig om op koudere dagen de warmte uit de buitenlucht te halen. Dat betekent dat er op die dagen meer energie wordt verbruikt met een lucht-water warmtepomp. Echter levert de lucht-water warmtepomp met een buitentemperatuur van onder de nul graden, nog steeds een goed rendement. Met het zachte klimaat in Nederland betekent dit dat een lucht-water warmtepomp uitstekend bij ons klimaat past. Omdat er bij een lucht-water warmtepomp geen bron wordt geboord, is de investering voor een lucht-water warmtepomp lager dan bij een brongebonden warmtepomp. Wij kiezen voor de merken Stiebel Eltron en Viessmann lucht-water warmtepompen, omdat deze uitermate stil zijn.

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over warmtepompen of wilt u advies voor uw nieuwbouwwoning of renovatieproject? Neem dan contact met ons op.